februarie 27, 2022
4 pasi pentru organizarea casei tale
Pentru a-ti aduce casa intr-o forma excelenta, eficienta si utila, nu sunt necesare extrem de mari investitii, insa ai nevoie de organizare si perseverenta, de fermitate si consecventa.
Trebuie sa fii convins ca vei respecta pasii propusi de noi, astfel incat sa te bucuri de un nou aspect si de senzatia de control asupra spatiului obtinut in urma efortului tau.
Curatenie generala, facem cu totii, dar in general mai mult de-a improspata si curata lucrurile, nu facem, Noi astazi iti propunem o „mini-revolutie” in casa ta, in care sa organizezi, sortezi, elimini si sa dai stil spatiului tau.
Poate parea greu si descurajant ce-ti propun, dar daca vei lua totul treptat, satisfactia din final va fi maxima!
1. Fa ordine
Nu intamplator am plasat acest pas primul, probabil asta va fi cel mai greu si odata ce-l indeplinesti, restul vor fi mai usoare si nu vei avea tendinta de a renunta.
Mormane de acte, genti, incaltaminte, lasate in dezordine, haine de calcat puse deoparte, dulapuri aglomerate, haotice – toate fac parte din stilul de viata aglomerat si al stocarii ineficiente si excesive.
Incearca provocarea 12-12-12.
Cauta in lucrurile tale 12 articole de aruncat sau de reciclat, 12 articole de donat si 12 de pus inapoi la loc. Aplica aceasta regula pentru fiecare tip de articol din casa ta. Poate deveni chiar distractiv!
Un pont ajutator – alegi ce sa pastrezi tinand, simtind sau purtand fiecare articol si daca nu iti aduce bucurie, multumeste-i si scapa de el.
Aplica regula 12 pentru fiecare membru din casa si o sa vezi cum intr-un timp relativ scurt vei tria extrem de eficient lucrurile inutile din casa.
Apoi, ceea ce ai pastrat, sorteaza in cutii.
Cu ceea ce ai eliminat trebuie sa fii nemilos, fara a fi tentat sa le mai pastrezi o vreme.
Hainele adunate in timp se pot acumula excesiv, asa ca odata ce ai facut trierea, impartureste, clasifica dupa culoare si sezon, ajuta-te in organizare de cosuri si cutii.
2. Curata
Odata ce ai trecut de primul pas, este timpul sa incepi curatenia in profunzime.
Avand la indemana instumente facile, asta nu va dura excesiv. Un aspirator de calitate, cu filtre bune, solutii de curatenie magice, lavete absorbante si mopuri, sunt aliati absolut necesari.
Nu stii cu ce sa incepi? Fa liste, stabileste locuri prioritare.
Cateva sugestii?
-cuptorul
-perdelele
-curatarea si reimprospatarea peretilor
-canapele
-baia
-frigiderul
-ferestrele -gresia si faianta
Obtinerea stralucirii acestor zone, va face ca spatiul sa straluceasca la suprafata, te va face sa te simti mai fericit si iti vor da un plus de avant pentru urmatorii pasi.
Odata incheiat pasul doi, poti trece la urmatoarea etapa.
3. Organizeaza
Acum ca totul e curat si lucrurile triate, poti rearanja totul in spatiile destinate, pentru a te mentine organizat pe perioada lunga.
Cum faci asta?
– Cutiile si cosurile sunt noii tai cei mai buni prieteni. Daca ai la indemana, poti reutiliza articole deja prezente in casa – cutii de pantofi, borcane goale, recipiente frumoase si vase de marfuri – pot deveni toate solutii practice de depozitare.
– Etichetarea este o modalitate eficienta de a mentine lucrurile la locul lor si pentru ca tu sa stii ce ai si unde se afla.
– Codarea culorilor este o alta metoda de organizare de baza si este o modalitate distractiva si placuta vizual de a va pune lucrurile in ordine, in special hainele, cartile si vesela.
– Despartitoarele de sertare extensibile sunt un element indispensabil pentru organizarea obiectelor mici, mai ales in acel sertar plin de maruntisuri.
– Rafturile stivuibile din interiorul dulapurilor pot folosi spatiul pierdut, la fel ca si instalarea unui raft in spatiul mort de deasupra unei usi si nu uitati cat de utile pot fi carligele.
Sfaturi utile pentru acest pas mai poti gasi si aici – 20 de trucuri de organizare in camara si bucatarie
Odata ce ti-ai sortat spatiul de stocare, aloca-ti cateva minute in fiecare zi pentru a pune cu grija articolele la locul lor si incearca sa faci din acest lucru obisnuinta, fara sa para o corvoada. Singura provocare acum este sa-ti convingi familia sa faca la fel!
4. Defineste stilul locuintei tale
Cum am mentionat la inceput, pentru un aspect nou al locuintei tale nu ai nevoie de investitii majore, cu bani putini, dar cu harnicie, perseverenta si variante eficiente, de efect, poti reinventa casa ta intr-un stil care sa te reprezinte. Totul e curat, organizat si sortat, iar ce ti-a ramas acum e sa definesti locul punand amprenta personala.
Textilele sunt modalitatea cea mai prietenoasa cu un buget mediu, pentru a crea un aspect proaspat. Poti schimba draperiile grele inlocuindu-le cu jaluzele moi si usoare sau draperii transparente. Eleganta unei perdele de voal va veni la pachet cu mai multa lumina solara si-o atmosfera lipsita de griji, perfecta in special in lunile calde.
Husele de perna pot fi inlocuite cu materiale moi, naturale, iar un covor nou, frumos e o actualizare care va modeniza si va transforma camera, fara a fi nevoie de redecorare completa.
Lampadare noi, lustre, mese laterale, tablouri, polite, ornamente decorative, sunt doar cateva modalitati prin care poti schimba major stilul de amenajare al livingului.
Prosoapele de bucatarie si fetele de masa sunt achizitii cu preturi accesibile care pot schimba aspectul bucatariei.
Sticlaria sau vesela noua in culori luminoase sau nuante pastelate va vor lumina zona de luat masa.
In aceeasi nota accesibila, tapetul poate fi alegerea potrivita pentru o schimbare majora. Fie alegi fasii de accente, fie tapetezi intreaga camera, rezultatul va fi revigorant de fiecare data!
Asternuturile noi, cuverturile usoare din materiale naturale, poti fi alegeri pentru senzatia de nou in dormitor.
Cel mai simplu mod de a da o noua energie este mutarea mobilierului. Simple rearanjamente nu costa nimic si pot schimba aspectul, avand un impact major asupra aspectului general.
Si uite cum, in final, dupa ce ai urmat cu rabdare toti pasii, te poti bucura de o casa noua mult mai aerisita, intr-o forma maxima!