ianuarie 7, 2022
Tendinte in design interior 2022
Ultimii doi ani au reorganizat, implicit, pentru noi, prioritatile si ne-au facut sa realizam cat de importante sunt unele lucruri pe care poate pana acum nu le apreciam si pretuiam asa cum o facem acum – libertate, natura, sanatate, familie, confort.
Nici trendurile din amenajarile interioare nu aveau cum sa nu fie influentate de tot ce s-a schimbat in jur si au facut-o poate chiar mai mult decat in alte aspecte ale vietii.
Pentru ca unde altundeva ne-am petrecut cel mai mult timp in acesti ultimi ani, decat ACASA?
Vom puncta in acest articol cateva detalii care te vor ajuta sa adaptezi si sa imbini in casa ta lucrurile necesare, utile, practice, durabile, incat in orice situatie ar aparea sa reusesti sa te adaptezi usor.
Spatii multifunctionale
Multi dintre noi, in acesti doi ani a trebuit sa ne adaptam camerele pentru a ne muta cu lucrul acasa. Pentru cei cu case mari, poate n-a constituit o mare problema, pentru ceilalti a fost o adevarata provocare, asa ca amenajarea incaperilor, pe viitor, in asa fel incat sa fie utile mai multor activitati in acelasi timp, este cu adevarat prioritara acestor vremuri.
Poti amenaja spatiile mai putin utile pentru a le transforma in spatii de depozitare, poti achizitiona mobilier cu dubla functionalitate.
De asemeni, poti profita din plin de locurile mansardate, pentru a le transforma in dormitoare, maximizand astfel utilitatea pentru orice loc disponibil din casa ta. Un birou sub scari, un birou-dulap care poate fi ascuns sau un colt dedicat al unei camere care este sectionat si definit de un perete caracteristic, nu sunt idei de ignorat 😉
Tapet in locuri neasteptate
Credeai ca doar peretii pot fi imbracati in tapet?
Nici vorba!
Veselie, culoare, optimism – poti obtine prin lipirea tapetului pe tavane, pe usile dulapurilor, in bai sau in orice alt loc in care consideri ca se preteaza si se potriveste acest tip de decor. Fii creativ! Transforma casa cu resurse minime, intr-un loc ce inspira buna dispozitie!
Reciclarea si reconditionarea
Pentru noi si pentru mediu, reciclarea este o solutie mai mult decat benefica.
Piese nedorite si materiale deseuri pot fi transformate intr-un produs nou. Avand in vedere sustenabilitatea, reciclarea este o tendinta interioara pe care cu totii ne putem sprijini.
Cumparatorii priceputi si cei care fac bricolaj gasesc piese vintage grozave, bine facute si le tapiteaza sau le picteaza pentru a le aduce un aspect proaspat.
Puteti gasi aceasta tendinta si in lanturile de magazine populare. De exemplu, IKEA a folosit multe materiale reciclate. Perdelele sunt facute din sticle PET, iar tesaturile reziduale sunt transformate in covoare si perne noi.
Materiale naturale
Una dintre temele generale din tendintele de decor pentru casa, pentru 2022 este natura. Puteti vedea asta in tendintele de culoare 2022 si, de asemenea, in felul in care ne decoram casele. Mobilierul si decorul din materiale naturale este o modalitate usoara de a crea un aspect natural in casa ta.
Nuante de verde
Conexiunea noastra cu natura si lumea din jurul nostru nu a fost niciodata mai importanta. Dupa atat de mult timp prinsi in interior, am ajuns sa apreciem puterea naturii de a ne ridica si de a ne revitaliza. Din punct de vedere al culorilor, deschidem usile si ferestrele si invitam orice nuanta a naturii la ceai.
Pinterest a observat cautarile pentru inspiratia interioara in verde au crescut cu 80% in acest an, deoarece apreciem mai mult ca niciodata o multitudine de nuante verzi inspirate de natura.
Design biofil
Crearea de medii calme, pline de plante, care stabilesc o conexiune vizuală cu natura ramane una dintre cele mai populare tendinte in designul casei din 2022. A avea plante in casa poate imbunatati concentrarea si reduce nivelul de stres, ca sa nu mai vorbim de imbunatatirea calitatii aerului din interior.
Si nu doar spatiile de locuit si de lucru pline de verdeata vor inflori in anul urmator: interioarele vopsite in verde – de la accente jucause pe dulapurile de bucatarie pana la peretii din living complet pictati – vor fi si ele omniprezente.
Texturi pamantesti
Vom continua sa vedem o multime de finisaje mai pamantesti, cum ar fi tencuiala, argila si spalarea cu var in 2022.
Stilul retro
2022 ar putea fi anul in care anii 1960, 70 si 80 prind cu adevarat viata. Atat de mult incat s-ar putea simti ca si cum am revenit intr-o masina a timpului. Marea obsesie de anul viitor este probabil mobila si vorbim de piese, de investitii serioase care dureaza decenii viitoare.
Stilul Japandy
Se preconizeaza ca acest stil va deveni unul foarte popular in perioada urmatoare. Prin respectul sau profund pentru toate lucrurile naturale si dragostea pentru maiestrie, acest micro trend se refera la calitate si simplitate.
Termenul Japandi, cunoscut si sub numele de minimalism japonez, este un amestec frumos de doua culturi: japoneza si scandinava. Ambele au o apreciere pentru natura, maiestrie si functionalitate, precum si tonuri neutre, linii curate si spatii neaglomerate.
Sa analizam cu atentie ce ne-au luat si ce ne-au oferit acesti ani, sa stim sa extragem din toate, lectiile care ne pot ajuta pe viitor, sa lucram mai mult cu noi insine, sa ne bucuram de lucrurile simple, sa avem grija mai mare de sanatatea noastra, raman prioritatile principale, pe langa, bineinteles, amenajarile interioare in care ne continuam cuminti viata.